Skip to main content

MØNNING OG RYGNING

Er det blevet tid til at få en ny mønning? Hos Kvalitets Stråtag har vi en bred erfaring som tækkemand, og vi har stor ekspertise med vedligeholdelse, renovering og reparation af mønninger på stråtage.

Vi har stor passion for faget, og derfor lægger vi vægt på kvalitet i vores tækkearbejde. Vi hjælper med vedligeholdelse af stråtag og reparation af stråtag for kunder i blandt andet Næstved, Roskilde og Sorø.

RYGNINGEN TÆTNER OVERGANGEN MELLEM TAGFLADERNE

En rygning benyttes til at tætne overgangen mellem de to tagflader, som er på hver sin side af taget, men det kaldes ofte for en mønning på et stråtag. Der findes mange forskellige rygningstyper, som alle har sine egne fordele. Valget afhænger blandt andet af smag og behag.

Vi tilbyder stråtag-rygning med blandt andet:

  • Lyng, der holder i op til 10 år. Traditionelt er det mest brugt i Jylland, men metoden har spredt sig til Fyn og Sjælland i nyere tid.
  • Havrehalm, som er karakteristisk ved sin meget gule farve, og som holder i op til 5 år. Det er mest brugt på Fyn og Sjælland.
  • Frøgræshalm, der har et grønligt skær og holder i op til 5 år. Det bliver typisk brugt på Fyn og Lolland-Falster.
  • Græstørv, som holder i hele tagets levetid, og det bliver mest anvendt i Jylland.
  • Kobber, som er ny rygningstype, der er kommet til Danmark fra Holland inden for de sidste ti år. Denne type holder også i hele tagets levetid.
  • Friserrygning, der er en syet rygning af tækkerør, som typisk holder i 15-20 år.

Vores priser varierer efter valg af rygningstype, og vi kan give et endeligt prisoverslag efter nærmere aftale.

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ EN NY MØNNING

Kontakt os gerne, hvis du ønsker at høre mere om de forskellige rygningstyper, og hvis du ønsker et uforpligtende tilbud med en god pris for en ny mønning.

Du kan ringe på telefon 42 66 03 89 for at aftale det videre forløb, eller du kan skrive til e-mail kvalitetsstraatag@gmail.com.

BESTIL ET UFORPLIGTENDE TILBUD